Beregn el-forbruget på din luft til vand varmepumpe

Beregn el-forbruget på din luft til vand varmepumpe

Mange tøver med at investere i en luft til vand varmepumpe – både på grund af kostprisen og usikkerheden omkring de månedlige omkostninger til pumpen. Det er stort set umuligt, at beregne det præcise strømforbrug alene ud fra pumpens specifikationer og opvarmede kvadratmeter. Det varierer utroligt meget fra hus til hus. Du skal derfor også have gang i den helt store lommeregner, hvis du skal beregne el-forbruget på din luft til vand varmepumpe på baggrund af dit nuværende varmeforbrug. Medmindre du har el-varme, så kan det være svært at sammenligne el-forbruget på en luft til vand varmepumpe med de varmeudgifter, du har nu.

Varmepumpens forbrug vil afhænge af flere forskellige forhold og varierer en del i løbet af året. Især alderen på dit hus har afgørende betydning for strømforbruget. Ældre huse har et større varmetab, da de ofte er dårlig isoleret og utætte. Også alderen på dine varmerør har en betydning i forhold til at få varmepumpe til at køre optimalt. Størrelsen på dit hus har også noget at sige – jo større et areal der skal opvarmes, jo højere vil omkostningerne naturligvis også være. Du får dog en nedsættelse af den elvarmeafgift, når du skifter til en luft til vand varmepumpe. Den 1. januar 2019 blev afgiften sænket med 15 øre pr. kWh for forbruget over 4000 kWh.

Hvis du vil følge med i præcis, hvor meget strøm din luft til vand varmepumpe bruger, så kræver det, at du får opsat en bimåler, der kun er koblet på pumpen. Den kan give dig et overblik over forbruget måned for

måned. På de fleste nye luft til vand varmepumper er der mulighed for at følge forbruget på et display eller via en app på din telefon. Generelt er der rigtig gode muligheder for at behovsstyre din luft til vand varmepumpe.

På trods af varmepumpens strømforbrug kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at skifte fra olie, gas eller el-varme til en luft til vand varmepumpes. Du vil få en stor årlig besparelse og forbedre energimærkning på dit hjem markant.

Leave a Reply