Følg disse gode råd og få en it-sikker hverdag

Det er efterhånden blevet super nemt at iværksætte it-kriminalitet, og hackere er blevet både flere i antal og er blevet mere snu. Derfor oplever et stigende antal virksomheder og privatpersoner flere angreb og indbrud i dag. Derfor er det super vigtigt at du, både privat samt i din virksomhed, har godt styr på it-sikkerheden. Her får du ti gode råd om it-sikkerhed.

  1. Husk at logge af eller låse din skærm, når du forlader computeren. Derved sikrer du at uvedkommende ikke får adgang til dine filer.

  2. Brug altid betalt sikkerhedssoftware. Dette skal indeholde antivirusprogram, spamfilter, phishingfilter, antispyware, firewall, trafikfiltrering og automatiske softwareopdateringer.

  3. Sørg for at opdatere dine systemer og dine programmer jævnligt. Dette gælder også for diverse projektstyringsværktøjer såsom EazyProject.

  4. Anvend kun den software, som din leverandør supporterer.

  5. Sørg for at fjerne programmer, som ikke er nødvendige. Disse både optager plads og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

  6. Klik aldrig på links, som fremstår suspekte. Herunder er det desuden vigtigt at du aldrig klikker på links, som du modtager fra en kilde du ikke kender til.

  7. Vær opmærksom på de sociale medier. Mange mennesker rammes ved at de modtager et link til en video fra en i deres netværk, hvorved de videresendes til en side, hvor de skal installere et plug-in for at se videoen. Herved er virussen plantet og spredt videre i dit netværk på eksempelvis Facebook.

  8. Bevar en vis portion skepsis, når du surfer online. Vær for eksempel opmærksom, hvis du støder på en hjemmeside, hvis indhold strider imod god etik.

  9. Tag sikkerhedskopier. Uden disse kan du ikke få dine filer tilbage, såfremt uheldet skulle være ude eller hvis hackerne låser adgangen til dine data.

  10. Hold dit NemID for dig selv. Hackere kan kigge med, hvis du eksempelvis tager et billede af dit NemID-nøglekort.