Leasing eller køb – hvad er bedst?

Leasing er i dag blevet en populær løsning for mange danskere. Selvom der stadig bliver købt flere biler end der leases, så bliver mellemrummet mellem de to hver eneste dag en smule mindre. Hvis du har brug for et nyt køretøj, så er der derfor en god sandsynlighed for at du har stillet dig selv følgende spørgsmål – er jeg bedst tjent med leasing eller køb.

Ved køb

Hvis du vælger at købe din nye bil, så vil du i mange tilfælde kunne forhandle dig frem til en klækkelig rabat. Du kan desuden også vælge at tilføje en masse ekstra udstyr, såsom f.eks. lædersæder eller hi-fi system. Her skal du dog blot bedømme hvor meget du egentligt har lyst til at spendere oveni bilens købspris. Desuden er det jo også fuldstændigt op til dig, hvorvidt du ønsker at køre 10 eller 1.000,000 kilometer, og ikke mindst hvornår du ønsker dig at skille dig af med bilen. At købe bil er især en god løsning, hvis du har tænkt dig at have bilen i adskillige år. Husk dog på, at et bilkøb også er lig med det fulde ansvar for reparationer og vedligeholdelse. Desuden vil din nye bil med tiden udsættes for et stort værditab, så du skal nok regne med at tabe en god portion penge ved et eventuelt salg.

Ved leasing

Hvis du til gengæld vælger leasing, så vil du efter lejekontrakten er underskrevet være 100% sikker på de samtlige omkostninger i løbet af lejeperioden. Ved leasing af en bil hos PerB Cars, så vil du have det valgte køretøj i en given periode – typisk 3 år. Herefter kan du nu vælge at lease et nyt køretøj, og processen starter nu forfra. Det gode ved leasing er dog, at du helt slipper for udgifter forbundet med reparationer, vedligeholdelse, værditab og i mange tilfælde endda forsikringsudgifter. Måske ikke den dårligste løsning.

Leave a Reply