Øg effektiviteten – vælg den rigtige stregkodescanner

En stregkodescanner er et vigtig arbejdsredskab i mange virksomheder. Den kan både bruges til at scanne pakker, fragt eller lignende i virksomheden. Det giver mulighed for, at man, på et kort øjeblik, kan få en lang række informationer om en vare. Derfor har det også stor betydning, hvis der er problemer med stregkodescanneren. Det kan både være til gene for medarbejderne, men også være en langsomlig og tidskrævende proces. Derfor kan det være en god idé at sikre sig, at man vælger den rigtige stregkodescanner således, at arbejdet flyder let og effektivt. Læs mere her.

Derfor får du her nogle ideer til overvejelser, som kan være gode at gøre sig, inden man vælger, hvilken type stregkodescanner man skal have.

 

  • Det kan være en god idé at overveje, om det er mest optimalt med en flytbar eller en fastsiddende stregkodescanner. Det afhænger lidt af, hvad stregkodescanneren skal bruges til. I nogle tilfælde kan det være en fordel at have mulighed for at flytte den, eksempelvis så man nemt kan tage den med rundt på lageret. I andre tilfælde kan det være en fordel, at den sidder fast på stedet.
  • En anden vigtig overvejelse er, hvorvidt stregkodescanneren skal kunne læse både 1D og 2D. 1D er den normale stregkode, som du kender fra dagligvarer, mens 2D er en smule mere kompleks. Den kan læse QR-koder, som indeholder mere data end den normale stregkode.
  • Derudover bør du overveje, om stregkodescanneren skal tilsluttes til USB eller Bluetooth. En stregkodescanner med USB stik kræver ikke meget mere end at tilslutte den, lige der, hvor du har brug for det. Men hvis ikke du gider at være bundet af et USB-stik, så kan du med fordel vælge stegkodescanner med Bluetooth. Den kan give dig lidt større frihed, når du arbejder, da du kan få leveret dine data trådløst.

 

Leave a Reply