Tjek dine kunders økonomi

Skal du indgå et samarbejde med en ny kunde, men er usikker på kundens økonomi? Mangler du et regnskab på en given kunde? Har du lyst til at tjekke dine kunder og konkurrenters nøgletal? Eller vil du bare gerne blive informeret om, når dine kunder ændrer adresse, får et nyt regnskab eller ny direktør? Du har nu muligheden for at tjekke, hvordan det går med dine kunders økonomi. I vores økonomiske erhvervsdatabase har du muligheden for at få et meget præcist overblik over dine kunder og konkurrenters økonomi gennem de seneste 5 års nøgletal og regnskaber. Ydermere får du adgang til en kreditrating på samtlige danske virksomheder. Dette er vigtig information, da det indikerer, hvordan en virksomheds evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser er. Du får altså mulighed for at tilpasse din kreditgivning efter kundens økonomiske situation. På denne måde undgår du tab på dårlige betalere.

Skab overblik

At have mange forskellige kunder kan virke ganske uoverskueligt for mange virksomheder. Specielt hvis ikke der er styr på informationerne for hver enkelt kunde. Du har nu mulighed for at få et hurtigt overblik over dine kunders økonomi, da vi har samlet alle nøgletal i en let og overskuelig visning. Derudover kan du bruge regnskaberne til at skabe overblik over dine kunder og samarbejdspartneres økonomiske situation. Her kan du med fordel tjekke både resultatopgørelsen, og derved få indsigt i kundens aktiver og passiver. Aktiver er kort fortalt værdierne i virksomheden, eksempelvis ejendomme og biler. Passiver er, modsat aktiver, gældsposterne i virksomheden, eksempelvis egenkapital og leverandører. Du har også mulighed for at tjekke bemærkninger fra virksomheden selv samt fra revisoren.

Hvilke tal skal man kigge efter?

For hver en virksomhed er der utrolig mange tal og udregninger man kan kigge på. Men hvad er det egentlig, man som virksomhed skal kigge efter før, man starter et nyt samarbejde op? Det er et spørgsmål, som mange virksomheder er forvirrede over. Vi vil anbefale at tage et kig på virksomheden bruttofortjeneste, årsresultat, egenkapital samt soliditetsgrad. Med soliditetsgrad menes, hvor modstandsdygtig virksomheden er overfor eventuelle tab. På denne måde får din virksomhed det bedste grundlag for økonomisk sikring.

 

 

Leave a Reply