Hvilke brancher er sværest i affiliate SEO

Hvis du er en garvet affiliate, så har du sandsynligvis rimelig godt styr på hvilke nicher der er de sværeste at konkurrere i, når snakken falder på SEO. Det er dog ikke nystartede affiliates der har en idé om HVOR svært det egentlig kan være. Har efterhånden set mange eksempler på affiliate sider hvor der måske er blevet bygget 10 til 20 links og så har man givet op, fordi man ikke har kunne se nogen bevægelse overhovedet. I de svære brancher som bredbånd, lån og a-kasser, kan det komme til at kræve mange links og meget tålmodighed førend du begynder at få noget trafik ind på din side, så man skal ikke regne med at få trafik fra de store søgeord førend der er gået 0,5-1 år. Hvis man er SEO og affiliate nybegynder, så er her en liste over de nicher man bør undgå at gå ind i, hvis man ikke vil have et for stort hak i tuden. Medmindre man selvfølgelig går efter de helt små søgeord, hvor det godt kan være noget nemmere at ramme en god placering eller to.

Lån

Lånenichen er en af de absolut hårdeste nicher, hvor der bliver spammet i stor stil derude. Det er en af de nicher der er allerflest penge og volume i, så man kan komme til at tjene en god slat penge, hvis man er dygtig til at markedsføre sin side i google(med de rigtige positioner er det +100k om måneden). Man skal i hvert fald være forberedt på at der skal skrives over 100k ord som skal op på ens hjemmeside samt 100 links fra unikke domæner. Som test eksempel kan man tage CREDITA, som blev launchet i 2016 og har omkring 50k ord på siden og en del indgående links. Selvom der er god bevægelse på, så er der alligevel udsigt til et halvt års tid inden den kan komme på side 1 på nogen af de store søgeord.

A-kasser

A-kasser er en lukrativ niche. Høje udbetalinger og høj konverteringsrate gør det til en af de mest eftertragtede nicher overhovedet. Derfor er der også her en masse konkurrence i SEO landskabet, så man skal være på toppen af sit game for at komme op og lege med de etablerede sider som fx akasse-billig.dk. Det er ikke nemt at konkurrere med sider der har over 10 års autoritet i googles øjne, så man skal kunne sit kram for at rykke op på de gode placeringer.

Jeg vil på det kraftigste anbefale at starte i andre nicher hvor der er mindre konkurrence, hvis man er helt grøn, da det godt kan virke afskrækkende hvis der ikke sker noget med ens placeringer efter noget tid. Et godt eksempel på nemmere nicher er fx lokale lead programmer som fx colego, hvor du ikke konkurrerer med dygtige SEO folk, men mindre lokale virksomheder som ikke har så meget forstand på SEO.

Leave a Reply