Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mikkelskaffe.dk/econtent.dk/wp-content/themes/truepixel/options/php-po/php-po.php on line 187
Bogføring i Excel eller i regnskabsprogram? - Econtent - Det bedste online indhold ét sted

Bogføring i Excel eller i regnskabsprogram?

For ikke mange år siden bogførte mange blot i Excel. Sådan forholder det sig dog ikke i dag. Der er kommet mange spændende og yderst funktionelle regnskabsprogrammer til. Mange af disse regnskabsprogrammer gør bogføring væsentligt nemmere. Men kan man stadig bogføre i Excel den dag i dag? Det kommer vi ind på her.

Bedre overblik i et regnskabsprogram

En af de helt store fordele ved at bogføre i et regnskabsprogram er, at det er væsentligt nemmere at holde overblikket. Du kan hurtigt få et overblik over dine nøgletal, hvilket kan være svært i Excel, med mindre du har udviklet et enormt velopsat system. Regnskabsprogrammer præsentere flotte og brugbare diagrammer ud fra dine nøgletal, og dem kan du bruge direkte i din forretning. Det kan du selvfølgelig opsætte i Excel også, men det er ikke ligeså nemt.

Send faktura ud direkte fra regnskabsprogrammet

En af de helt store fordele ved et professionelt regnskabsprogram sammenlignet med Excel er, at du kan få et meget bedre overblik over dine fakturaer. Du kan udseende dem direkte fra programmet, hvilket giver et meget bedre overblik. Du kan hurtigt registrere, om de er blevet betalt eller ikke. Du har altså et markant bedre overblik, og sikrer dig derfor, at du ikke glemmer at følge op på en faktura. Du kan samtidig designe dem flot uden at bruge flere timer på at lave en flot fil i Photoshop. Det ligger allerede i regnskabsprogrammet.

Integrationer til dit kasseapparat eller webshop

Endnu en kæmpe fordel med et regnskabsprogram er, at du i høj grad kan automatisere din bogføring. Du kan for eksempel koble mange regnskabsprogrammer op til dit kassesystem, hvor dine transaktioner så bliver bogført automatisk. Det kan spare rigtig meget tid, som du i stedet kan bruge på at øge omsætningen i din forretning eller på at holde fri. Det samme kan man koble op på en webshop. Det kan lette enormt meget, hvis du får sådan en integration op at køre. Mange regnskabsprogrammer har samtidig en app, hvor du kan tage et billede og uploade dine bilag i skyen. Så ligger de klar inde i regnskabsprogrammet til at blive bogført

Det lovmæssige

Når man driver virksomhed er der nogle love og krav til regnskabet. For eksempel må du ikke bare lige sådan foretage nogle ændringer. Du må godt, men du skal kunne dokumentere, at du har ændret det, så du skal i princippet have 2 eller flere versioner. Det kan være svært at lave i Excel. Dette slipper du dog for i et regnskabsprogram, da mange programmer tilbyder denne feature.

Der er andre love og regler inden for regnskab, som kan være svære at leve op til i Excel. Blandt andet gælder opbevaring af dine data. Bruger du et regnskabsprogram ved du, at der er styr på alle disse ting. Du bruger dermed ikke en masse energi på at undersøge, om du lever til kravene. Heller ikke på at leve op til kravene.

Leave a Reply